• alexandrasannert

Unik konferensresa till Polen med Style

Konferensresa till huvudstaden Warszawa

Ur andra världskrigets rykande rester reste sig Warszawa till att bli en pulserande storstad i symbios med det gamla och genuina. Här hittar ni Gamla stan, med mjuka och pastellfärgade hus kring öppna torg och vindlande gränder. Längre bort speglar sig små ölstugor och pråmar i floden Wisłas vatten. Det äts polsk korv och dricks pilsner av högsta europeiska klass till långt in på natten. Nattlivet är livligt och vibrerande med ett stort utbud av klubbar, pubar, restauranger, pianobarer och framträdanden.

Sedan finns även allt det andra: Vintertid dricker du världens bästa choklad på Wedels, du hittar i Warszawa en av Europas största utomhusmarknader, somrarnas Chopinkonserter i lummiga parker, praktfulla slottet i Wilanów, kulturpalats och mäktiga katedraler. I kontrastrika Warszawa finns något för de flesta.

Eller ett unikt alternativ - konferensresa till... Łódź!

En knapp timme sydväst om Warszawa finner du den moderniserade textilfabriksstaden Łódź (uttalas ”Woodge” med engelskt uttal) som har lyckats behålla sin industriella charm trots omfattande renoveringsarbeten de senaste tio åren. Här har man bevarat såväl sina röda tegelfabriker som sina rokoko-inspirerade lyxvillor från slutet av artonhundratalet. Framtidsandan är tät i staden som med sin moderna gastronomi, täta shoppingdistrikt, Europas längsta gågata och sitt universitet tävlade om att bli kulturhuvudstad senast för ett par år sedan.

Łódź är relativt okänd för oss skandinaver – det är först de senaste tio åren som upprustningsarbetet och satsningen på modernisering har skett. Här spenderar man dagar och kvällar längs eklektiska Piotrkowska street – Europas längsta gågata med hundratals småbutiker, caféer och barer i vackra 1800-talsbyggnader som kantar den hela 5 km långa gatan. Utgå från Piotrkowska och utforska gränderna – guldkornen är många och ofta gömda. En dold diamant är helt klart ”ros-passagen” som kallas Pasaz Rozy, som ligger på en tvärgata till Piotrkowska och hela byggnaden är klädd i spegelbitar. Det är en upplevelse att se!

I det 17 hektar stora handelsmeckat Manufaktura låg tidigare Europas största textilfabrik, men som nu rustats upp för att skapa ett sanslöst vackert upplevelsedistrikt. Hit kommer man för att shoppa, äta, lära sig mer om stadens historia eller kanske för att åka zipline i dess nöjescentra – allt på samma område.

Njut av en godbit från den passionerade och prisbelönta chokladtillverkaren Wedel för att sedan skölja ner med törstsläckande öl från något av stadens alla microbryggerier – eller varför inte en strupvärmande shot Zubrowka vodka, för att ta seden dit man kommer. Övernattar gör man gärna på postindustriella designhotellet Vienna House Andels där du med utsikt över stadens nattsilhuett tar en simtur i takpoolen innan läggdags.


Style är en trygg researrangör med 20 års erfarenhet som hjälper tusentals resenärer varje år med sina konferens- och studieresor. Vi hjälper dig snabbt att ta fram ett skräddarsytt reseförslag som passar er nästa företagsresa.


Klicka här så hjälper vi dig att planera er företagsresa till Polen!

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla