top of page
Studieresor till Danmark

DANMARK

Kust och natur eller storstad och kultur. Det ena utesluter inte det andra. I Danmark finns det mesta inom räckhåll tack vare korta avstånd vilket gör många sevärdheter och upplevelser lättillgängliga. Köpenhamn är en av många huvudstäder som är lätt att ta sig till med tåg. Även fast en tågresa tar lite längre tid så finns det alltid saker att göra för att utnyttja tiden.

Detta är ett land för er som älskar riktigt goda matupplevelser. Från grödor i jorden till gourmet på borden. Danmark har ett otroligt restaurangutbud och vägen till goda matupplevelser sträcker sig långt utanför huvudstaden. ​

Det är inte storleken som räknas. Danmark må vara litet men kreativiteten i dansk design och arkitektur är stor. Framgångssagan startade på 50-talet med danska designers som Hans Wegner och Arne Jacobsen och fortsätter än i dag. 

 

Dansk design har kommit att bli ett vanligt begrepp som de flesta människor med ett intresse för inredning har hört. Designen är en stil, helt i en klass för sig själv vad gäller praktisk funktion och arkitektur. Danska ikoner och innovativa mästerverk hittar ni landet runt. 

Konferensresor till Danmark
Studieresor till Estland

ESTLAND

"e-Estland" har blivit ett sätt att beskriva Estlands framgångsrika kärleksaffär med allt som har att göra med digitalisering eller nätverk.

Estlands digitala framgång ger sig också tillkänna i antalet uppstartsbolag och så kallade "unicorns" som etablerar sig i landet. Sett till antalet invånare, har Estland flest "unicorns" i Europa. Exempel på sådana framgångsrika techbolag från Estland är bland andra Pipedrive, Wise och Bolt.

Estland har ett fördelaktigt läge i Nordeuropa vilket gör det enkelt att nå vare sig ni reser med flyg, båt, tåg, bil eller cykel.

Närheten till grannländerna gör att Estland är ett land med spännande influenser från både Skandinavien, Baltikum och Ryssland. Skogen täcker mer än hälften av Estlands yta, vilket gör Estland till ett av de mest skogsbeklädda länderna i Europa.

Konferensresor till Estland
Studieresor till Frankrike

FRANKRIKE

Alperna i öst, den mäktiga Atlanten i väst och den soliga Rivieran i syd. Slätter och högplatåer i Picardie och Alsace, böljande kullar i Normandie och Provence, klippor i Bretagne, frodiga dalgångar i Dordogne, slott, borgar och minnesmärken från andra världskriget.

 

Frankrike har en central plats på världskartan och de flesta känner väl till vindistrikt som Bordeaux och Champagne? Och Paris - en av Europas få riktiga metropoler som fortfarande lockar konstnärer, författare och turturduvor från hela världen.

Franska Rivieran är en plats vi drömmer oss bort till. Se den orörd natur, promenera långa vandringsleder, strosa runt i små byar och njuta om vinet på vingårdar. Eller varför inte en dagstur till Monaco? För att inte glömma hur fantastiskt det är här under våren.   

Konferensresor till Frankrike
Företagsresa till Färöarna

FÄRÖARNA

Färöarna är en del av Norden, men ännu förvånansvärt oupptäckt – och litet. På många världskartor finns öarna inte ens utmärkta, och finns de med så är det i form av små, små prickar. Färöarna är således det perfekta weekendresmålet för er som gillar det oexploaterade, som har en faiblesse för nordisk kultur och historia, och som uppskattar vindpinad, men storslagen natur. Hit reser man för att uppleva lugnet, naturen, klimatet, floran och faunan.

För bara tio år sedan fanns det inte ett enda matställe som någon i västvärlden skulle kalla restaurang. Alla åt helt enkelt hemma här. Numera finns det restauranger som lockar gourmander från hela världen som vill njuta av lokala maträtter man inte hittar någon annanstans i världen.

Konferensresor till Färöarna
Studieresor till Island

ISLAND

Med alla Islands utomjordiska upplevelser kommer en resa till detta land att ta andan ur er. Inte bokstavligen dock. Här finns syre. Island har sju geografiska områden, där vart och ett skiljer sig från de andra. Huvudstaden är världskänd för sin kultur, historia och naturliga skönhet på alla fronter. Landskapet är dramatiskt och har många bevarade hemligheter.

Här erbjuds oändliga möjligheter att uppleva något som inte är av den här världen. Varma källor, sagolika berg och sprutande gejsrar, särpräglad och god mat, 266 olika museum och häftig arkitektur.  Isländska designers har finslipat sina kunskaper genom åren och balanserat inspiration från historia och kultur med sin egen fantasi.

Konferensresor till Island
Studieresor till Italien

ITALIEN

Det majestätiska och moderna Italien, efterträdare till ett av världens mäktigaste imperium, är alltid spännande att besöka. Italien är en plats som passar alla och har många upplevelser och sevärdheter som gör att du tappar hakan. Här finner ni enastående konstverk, vissa av Michelangelo och Botticelli, antika ruiner och historiska platser. Italien är även de land som innehåller fler UNESCO: s världsarv än något annat land i världen.

Många reser till Italien för konsten de tillverkar i köket och förstklassiga viner från Piemonte i norr ner till de vulkaniska vinerna från Etna, men Italien är mycket mer än så. Följ de börjande kullarna i Toscana, kliv ombord på de vackraste av sjöar, blicka upp mot Mont Blanc och andra höga alptoppar, vykortsklara Amalfikusten och Cinque Terre, livliga Sicilien och de strandomslutna Sardinien som står i centrum.

En ny typ av turism som har växt fram och utvecklats mer och mer är Agriturismo, vilket betyder semester på landet. Ute på Italiens vackra landskap finns stora gårdar och gamla hus som bär på en historia. Alla platser är unika i sig och tillåter er att känna den plats där den italienska kulturen föddes. På gården finns det någon form av produktion, det kan odlas grönsaker, framställas vin, eller produceras olivolja. Idag finns flera lantbruk över hela landet för att ge er en enkel och autentisk upplevelse, långt från stadens oväsen.

Många lantgårdar har även rustats upp med pool och konferenslokaler, du kan ofta även delta på matlagningskurser och vinprovningar. Njut och ta vara på en plats som erbjuder så mycket.

Konferensresor till Italien
Studieresor till Japan

JAPAN

Djup tradition men med ständigt sikte mot framtiden, det är Japan. Landet som alltid lyckas möta förväntningar, överträffa dem och  sedan överraska!

 

Variation är nyckeln till  dess huvudstad Tokyo. Få andra världsstäder är så underbart idiosynkratiska. Internationella och lokala influenser blandas i mat, festivaler, musik, gallerier, shopping och även boende. Bisarrt och snabbt, men ändå lugnt och religiöst, Tokyos identitet är framför allt tydligt japansk trots att den existerar som en egen värld.

Kyoto var under tusen år den kejserliga huvudstaden i Japan och vittnar än idag om dess rika kultur. Här finns 400 shinto-helgedomar och 1600 buddhisttempel.


Passa på att förlänga er vistelse med en workation eller skidåkning i världsklass!

Konferensresor till Japan
Studieresor till Lettland

LETTLAND

Tack vare det rika kulturhistoriska arvet stoltserar Lettland med en mångsidig arkitektur. Här kan man finna såväl enkla traditionella trähus på landsbygden, liksom storslagna exempel på renässans-, barock-, jugendstil-, klassicistisk och modern arkitektur. 

Lettlands landskap är en total uppenbarelse för nya besökare. Hälften av landet är täckt av skog och det finns fantastiska nationalparker att besöka.

Lettland har också 500 km kust, så det finns ingen ursäkt för att inte få lite sand mellan tårna.

Lettland har en kulinarisk värld som väntar på att upptäckas. Här följer de årstiderna, så allt är nyskördat. Lettland har också världens nordligaste vingård – det skålar vi för!

Konferensresor till Lettland
Studieresor till Litauen

LITAUEN

Bara 200 kilometer av Östersjön gränsar mellan Sverige och Litauen, en sträcka som trafikeras av allt från färjor och yachter till vindsurfare och simmare. Detta orginella land, som rättvist beskrivs som de baltiska ländernas gömda pärla, är som en berusande cocktail av både fantastisk naturskönhet och underbar arkitektur.

I Litauen hittar vi dessutom Europas geografiska mittpunkt, Purnuškės, som ligger utanför den mångkulturella och Unesco-listade huvudstaden Vilnius! 

Här är man mycket stolt över sina mattraditioner och bjuder gärna på litauiska specialiteter som smakrika ostar, korvar och skinkor, delikata bakverk och inte minst det berömda litauiska ölet. 

En oväntad egenskap hos detta baltiska land är Kuriska näsets nästan 100 km långa och 25 m höga sanddyner.

Litauens näst största stad Kaunas har mycket att erbjuda kulturintresserade. Staden är känd för sin modernistiska arkitektur och har belönats med EU:s kulturarvs märke

Konferensresor till Litauen
Företagsresor till Montenegro

MONTENEGRO

Sagan om ringen möter Game of Thrones, med naturuppelvelser som för tankarna till Nya Zeeland och Norge. Tänk er detta i kombination med Medelhavet. Det är Montenegro!

Höga berg och djupa hav. Mångfacetterade Montenegro är inte större än Skåne men rymmer en mängd dolda skatter för de som önskar kombinera vilda äventyr och historiska platser med god lyx och rekreation året om!

Detta kontrastrika land kommer att hypnotisera er med sin nästintill surrealistiska skönhet, intressanta historia, utsökta mat och gästfrihet.

 

Grannlandet Kroatien har länge tagit uppmärksamheten från denna pärla. Montenegro har tagit sig upp på många turisters bucketlist med sin mäktiga kust och genuina känsla.

Konferensresor till Montenegro
Studieresor till Nederländerna

NEDERLÄNDERNA

Blommor, väderkvarnar och träskor - Holland är så mycket mer!
 

Friska vindar, stränder och ostronodlingar längs den holländska kusten eller upptäck Veluwe på cykel. Känn den välkomnande gästfriheten i Nord-Brabant och Limburg, den autentiska charmen i hansastäder och Achterhoek i östra Holland, och friheten i provinserna Friesland och Groningen med sina vida horisonter.

Upptäck hur holländarna slåss mot vattnet i Flevoland, Nederländernas nyaste provins, och fördjupa er i holländsk kultur i moderna metropoler, historiska städer och pittoreska byar i västra Nederländerna.
 

Och det bästa av allt. Man behöver inte välja.
Allt kan nås inom 2 timmar!

Konferensresor till Nederländerna
Studieresor till Norge

NORGE

Norge har allt från storstadsliv och kultur i Oslo till mäktiga fjordar, små, mysiga städer och det magiska norrskenet ovanför polcirkeln... och massor av plats!

Norsk arkitektur är mer spännande än någonsin tidigare, och det dyker upp urbana projekt och vågade arkitektoniska pärlor över hela landet. Många nya byggnader speglar naturens krafter och häftiga kontraster. Här är det lätt att hitta kreativa platser för studieprogram och arkitekturresor. Det är dessutom lätt och bekvämt att resa till grannlandet, . Det går helt utmärkt att utnyttja färdtiden med ett utformat konferensprogram just efter era önskemål.

Utanför fastlandet finner ni en arktisk saga på Svalbard. Med landskap som domineras av tundra, kala berg, glaciärer, extrema ljusvariationer och ett spännande djurliv som skulle vara svårt att matcha någonstans på jorden. Mörkertiden varar från oktober till februari, då är det endast norrskenet och stjärnorna som lyser upp himlen. Medan midnattssolen lyser starkt upp på sommaren. 

Svalbard har certifierats som hållbar destination, en kvalitetsmärkning av destinationer som arbetar för att reducera turismens negativa miljöpåverkan. Utforska Svalbards varierade och orörda natur till fots, på skidor eller med skoter eller bakom en flock glada slädhundar! 

Konferensresor till Norge
Studieresor till Polen

POLEN

Från de höga Tatrabergen till det vilda Östersjön, Polen är fyllt av livliga städer kända för sitt historiska arv, aptitretande kök och fantastiska arkitektur.

 

Polen är hem för många attraktioner och landmärken som intresserar besökare från hela världen.

En resa till detta land gläder alla; från strandbesökare och vandringsfantaster till storstadssemesterälskare. Landets hemlighet ligger i den uppenbara mångfalden mellan dess städer, som var och en väntar på att berätta en unik historia.

Konferensresor till Polen
Studieresor till Portugal

PORTUGAL

Portugal är för närvarande den äldsta nationen i Europa med samma gränser. Landet var en gång i tiden ett märkligt imperium som sträckte sig från Sydamerika till Afrika och vidare till Stilla havet, vilket man än idag finner influenser från. 

Landet har en häpnadsväckande naturlig mångfald som man kanske inte förväntar sig att hitta i ett så litet territorium, och med sina dynamiska och ungdomliga städer, som Lissabon och Porto, idylliska stränder i Algarve och pittoreska vidder av vinland, finns det ingen brist på skäl att besöka Portugal.

Konferensresor till Portugal
Studieresor till Rumänien

RUMÄNIEN

Rumäniens mystik intresserar många, men landet är fortfarande till stor del ett ganska oupptäckt resmål.

Här skiftar landskapet från stränderna vid Svarta havet till brunbjörnstäta Karpaterna som sträcker sig över hela landet. Följer vi floden Donau österut finner vi Doanudeltat, det bäst bevarade i sitt slag på kontinenten och hem till hela 23 ekosystem med extraordinär flora och fauna.

Huvudstaden Bukarest är Europas bäst bevarade hemlighet. Restauranger, barer, konstgallerier och museum poppar nu upp i så gott som varje nyrenoverat kvarter.

Mitt i Karpaterna ligger mytomspunna Transsylvaniens bergiga och skogrika områden med historiska städer och medeltida slott, lummiga torg, varma källor och fantastiska viner från lokala vingårdar. 

Konferensresor till Rumänien
Studieresor till Schweiz

SCHWEIZ

Schweiz utstrålar en charm som taget ur sagoböckerna! Med glittrande sjöar, snötäckta alptoppar, smaragdgröna dalar och pittoreska byar finns här oändliga möjligheter till både äventyr, rekreation och intressanta studiebesök. Här finns fantastisk arkitektur med allt från förhistoriska stylthus, 50-talets nybrutalism och innovativa toppmoderna byggnader. 
 

Att Schweiz dessutom har ett otroligt nätverk av tåg, spårvagnar och bussar gör det lätt att färdas hållbart.

Och behöver vi ens nämna chokladen?

Konferensresor till Schweiz
Studieresor till Skottland

SKOTTLAND

En resa till Skottland är en resa genom tusentals års historia. Det är inte bara alla dess muséum som har en spännande historia att berätta.

 

Varje monument, varje ruin, varje hed och varje dal har sin egna berättelse om strid, fröjd och tradition. Skottland är en stor blandning av arvegods som återfinns i landskapet, historian och arkitekturen.

Här finns även en fantastisk mat- och dryckesscen, med många sorters öl och ett gigantiskt utbud av gin- och whiskydestillerier.

Konferensresor till Skottland
Studieresor till Slovakien

SLOVAKIEN

Slovakiens naturliga skönhet, med nationalparker, bergskedjor och flera UNESCO-platser, såväl naturliga som skapade av människan, får en att tappa andan.

Landets rika historia kan ses på de medeltida fasaderna i många av städerna, däribland huvudstaden Bratislava. De UNESCO-skyddade träkyrkorna i bergskedjan Karpaterna är ett annat exempel. De är uppfördes på 1500-talet, och en del strukturer har byggts utan en enda spik!

 

High Tatras är Slovakiens största nationalpark, utmärkt för skidåkning och bad i varma källor. Slovak Paradise är en annan, med häpnadsväckande vattenfall. 

Genom landet flyter floden Donau som kopplar samman Bratislava med städerna Wien och Budapest, en spännande kombination av tre länder som kan göras på en långweekend!

Läget i hjärtat av Centraleuropa har gjort Slovakien till en spännande mix av österrikiska, ungerska och slaviska influenser. Dess brokiga kultur präglar även huvudstaden, där gulasch och knödel serveras tillsammans med öl som kunde varit tjeckiskt och smakrika vita viner som lika gärna kunde ha framställts i Österrike.

Konferensresor till Slovakien
Studieresor till Spanien

SPANIEN

Det mångsidiga arvet i Spanien resonerar från förhistoriska grottor till moderna monument. Se arkitektur från romerska och moriska monument som Segovia-akvedukten och Alhambra i Granada, eller moderna underverk som La Sagrada Família i Barcelona.

Här kan ni stå framför berömd konst på Pradomuseet i Madrid och Guggenheim i Bilbao och äta tapas och paella med ett bubblande glas Cava i bodegaområdena.

Här finns blomtäckta gator, solsäkra öar, regnbågsfärgade kuststäder och het flamenco.

Spanien erbjuder på många trevligheter på de olika populära destinationerna. Många åker även till Spaniens för deras fina golfbanor. Det sägs att golf är en bra plats och miljö för möten. Tänk på det nästa gång kontoret ska på gruppresa, att konferera i Golfmiljö.

Konferensresor till Spanien
Arkitektur i Sverige

SVERIGE

Borta bra - nästan hemma bäst? Man behöver inte resa långt för att komma till inspirerande platser. Stränder som påminner om utlandet på Gotland och vinresor genom svenska vingårdar från Sörmland och söderut. Ät er runt Smögen eller plocka äpplen på Österlen. Bestig Sveriges högsta berg eller kombinera alltihop och bli inspirerad av flera platser under samma resa. Finns många sätt att inspirera er att lägga er konferensresa i Sverige. Den uppmärksammade och inte helt komplikationsfria flytten av hela staden Kiruna är ett spännande exempel!

 Från norr till söder finns mängder av platser att besöka, vinter som sommar. Vad sägs om en temakonferens för att göra resan till det lilla extra? Med unika konferenslokaler och det landskap som vi har gör det lätt att tro att du är längre bort än vad du egentligen är. Det är inte avståndet som räknas för er företagsresa, det är innehållet. För att inte glömma hur lätt det är att göra er resa hållbar.

Konferensanläggningar i Sverige
Studieresor till Tyskland

TYSKLAND

För några är Tyskland synonymt med fredliga städer med korsvirkeshus, för andra; böljande kullar och den mäktiga Schwarzwald. För många fortfarande; grunge barer och trendsättande stadsdelar i metropoler som Hamburg, München och, naturligtvis, den odödliga huvudstaden Berlin.

 

Från nordens badorter till det bayerska hjärtat och dess legendariska Oktoberfest är Tyskland ett land med häpnadsväckande många sidor, med en naturlig och kulturell mångfald som konkurreras av få.

Konferensresor till Tyskland
Studieresor till USA

USA

50 delstater - 50 unika platser. Man kan lätt tillbringa en livstid i USA och fortfarande känna att man bara har skrapat på ytan.
 

USA är episkt på alla sätt. Här kan ni stå mitt i det spektakulära Niagarafallen, vandra genom de skyhöga Black Hills i South Dakota och kryssa längs Kaliforniens härliga Stillahavskust. Ni kan åka skidor vid Lake Tahoe, gå på boskapsskötsel i Mellanvästern och njuta av livejazz i New Orleans.

I USA kan ni också uppleva några av världens mest ikoniska städer och sevärdheter i världen. En weekend på Manhattan i New York, boulevarder, kändisar och filmstudios i Los Angeles, skyskrapor, tech och vingårdar i San Francisco eller se världens mest kända hem, Vita Huset i Washington D.C. 

Konferensresor till USA
Företagsresor till Alperna

SNÖRESOR

Vi älskar Alperna, både sommar och vinter. Knarret under skidorna, solen i ansiktet och en varm kopp kaffe i handen. Eller byt ut skidorna mot snöskor eller hundspann. Lyxen att konferera i en annan miljö, kanske hitta en timmerstuga, igloo att bolla tankar i eller en helt vanlig lokal med utsikt över de vita bergstopparna. Definitivt med möjligheten att kombinera med den soliga Rivieran. Rivieran är det perfekta alternativet när valmöjligheterna är många och kollegor med olika intressen. Här hittar ni skidåkning och solsemester på samma ställe, och såklart mängder med olika aktiviteter.

Har ni redan haft en skidkonferens i Alperna? Vad sägs om att testa offpist i Japan och Georgien? Det är mäktigt! Eller bestigit Svalbards vita vidder med stighudar eller unnat er en weekend på 2.200 m höjd boende på en Ecoresort i Montenegro?

För er som inte vill åka allt för långt bort så erbjuder Sverige även många platser för en konferensresa i fjällen. Åre som vi kallar Skandinaviens alpina huvudstad, en fjällpärla med en internationell atmosfär. Eller kanske ta er upp till Kiruna och Kebnekaise fjällstation för fullspäckade dagar i ett av Sveriges finaste områden för toppturer.

Det finns många destinationer som erbjuder den perfekta snö-resan. Även fast många tänker på skidåkning så är utbudet stort med andra aktiviteter och upplevelser på de olika snödestinationerna. Det vi vet är att konferensmiljön är en upplevelse i sig.

Konferensresor till Alperna
Workation i Europa

WORKATION

Vi hjälper er att hitta balansen mellan jobb och fritid på spännande destinationer för produktivitet och trivsel i arbetsvardagen, samtidigt som ni ger era anställda möjligheten att utforska en destination under en längre tid.
Njut extra länge på en av dina favoritdestinationer eller passa på att åka längre bort i världen. En workation kan arrangeras och vara ett typ av event, i större grupp eller i mindre grupp. Det är helt upp till er.  Det perfekta alternativet för miljöombyte för att ge dig inspiration och ny tänk utanför kontorets fyra väggar.

Workation innebär en kombination av arbete och semester och är en trend som växer sig allt större. Dessa resor kan kombineras med en gemensam företagsresa under ett par dagar som sedan frivilligt kan förlängas med en workation i några dagar, en vecka eller ännu längre.

Vardagen kan kännas lite grå ibland och det är lätt att hamna i samma spår. Att boka in en workation gör att du slipper ta semester, men får en roligare vardag. Ett bra sätt att göra något enkelt och annorlunda och ett utmärkt sätt att få energi. Det kan vara på en strand i Spanien, vandringsled i Nya Zeeland eller i en stuga mitt i Norrland. Även ett perfekt tillfälle att möta kunder eller kollegor i landet du besöker.

Det kanske låter väldig likt en konferensresa, och det kan det såklart också vara. Det som skiljer dem åt är att en workation innebär semester, du ska få semesterfeeling och känna avkoppling där du spenderar din lediga kväll precis hur du vill. En lyx i vardagen som fortfarande innehåller kvalité och ökad kreativitet. Är workation er nästa företagsresa?

Workation resor
bottom of page